lil precious

lbdf.lilypie.com/TikiBlogger.php/Ce1y

Daisypath - Anniversary

Daisypath -

Tuesday, February 12, 2013

rumpai laut for sale!!

assalamualaikum,

lama tak menyinggah ke blog sendiri.kemalasan berganda2 untuk menaip entry baru.paksakan diri jugak ni sebab nak cerita tentang rumpai laut.aku mula makan rumpai laut ni sebab duk tengok kat FB sal khasiat rumpai laut yang sangat bagus untuk kulit.kebetulan pula kakak ipar aku kakja memang makan rumpai laut so nak cuba jugakla.pantang betol kalau ada benda2 baru mesti nak cuba,hehe

yang lecehnya tentang rumpai laut ni sebab kena masak sendiri.biasa kita beli produk kecantikan yang dah siap,tinggal nak telan je.sebab aku ni jenis yang sanggup,so masakla jugak..bila da mula makan rumpai laut ni,dah jadi ketagih,rasa macam kalau tak makan sehari tu rasa tak lengkap regime pemakanan harian aku..setelah sebulan mengambil rumpai laut ni dengan penuh istiqamah,alhamdulillah memang dapat rasa perbezaanya.aku punya tapak tangan dan tapak kaki yang agak kasar.sejak consume seaweed ni,tapak tangan dengan tapak kaki jadi sangat soft and supple,rasa sangat wahhhhh!lembutnyaaaa..pastu dak circles pun dah kurang,rasa lebih bertenaga dan lawass..rumpai laut ni ala2 kita makan sayur jugak sebab ianya kaya dengan serat..


ni steps untuk masak rumpai laut.kalau nak detail lagi sila google @ browse my fb page =)



 yang ni aku jual area marang dan kuala terengganu.1 bekas ni hanya RM5 sahaja..hehehe




 ni pulak cara aku makan rumpai laut,minum sekali dengan air sirap.nyummm.ala2 cincau gtuwww

haa yang ni korang boleh tengok sendiri.lain kan lepas makan rumpai laut.yang pentingnya,semuanya dari Allah.kita hanya mampu berusaha dan berdoa serta berserah padaNya.. =)

2 comments:

  1. Wahhh... menarik bunyinya ni! My ummi pun ada bawak balik sebekas hari ni. Nanti la nak rasa... ajida u memang lawa with or without rumpai laut :)

    ReplyDelete
  2. hihi mayah kena cuba,bagus untuk kesihatan..btw,thanks so muah!hehe

    ReplyDelete