lil precious

lbdf.lilypie.com/TikiBlogger.php/Ce1y

Daisypath - Anniversary

Daisypath -

Saturday, September 21, 2013

setahun yang penuh hikmah

assalamualaikum..

setahun berjauhan dengan suami terkadang buat aku emosi,sedih kerana berada terlalu jauh dan tidak memungkinkan aku untuk bertemu suamiku.kalau jauh dalam Malaysia ni paksa jugak macamana pun nak jumpa.ku luahkan rasa hati kepada kakak2 ipar yang sentiasa di sisi..suatu sisi yang baru yang aku sendiri tidak pernah ambil peduli dan tidak sedar langsung,hikmahnya setahun berjauhan dengan suami.

kata kaklong,kakak iparku..azie memang jauh dengan edy,tapi ada hikmah di sebalik semua ni.azie perasan tak hubungan azie dengan adik-beradik ipar lebih rapat?kalau lepas kawen azie duduk dekat dengan edy,azie takkan dapat peluang ni..

Allah..sungguh aku tidak sedar semua itu..di kala aku sedih,sunyi tanpa teman,aku punya keluarga dan adik-beradik ipar yang sangat memahami..selama berjauhan dengan suamiku aku banyak berkongsi rasa,boleh dikatakan semuanya ku kongsi dengan adik2 dan kakak2 iparku..baru ku sedar setahun ini telah memberiku satu pemberian yang sangat berharga.tambahan pula aku satu2 nya anak perempuan mama dan ayah.nikmat Allah beri untuk mempunyai adik2 dan kakak2 setelah berkahwin sungguh besar.tercapai impianku untuk mempunyai adik dan kakak perempuan.Allah memakbulkan doaku.Allah...

azie sayang kaklong,kakja,farah,nabila n dayana.terima kasih Allah..aku sayang mereka..

Friday, September 20, 2013

pemenangnya...

assalamualaikum,

pernah jumpa orang yang bila kau cakap sesuatu,ada je benda berkaitan benda yang kau cakap tapi apa yang dia cakap tu kira macam 1 level higher dari apa yang kau cakap.senang cite nak jugak dia,nak menang jugak macamana pun.contoh kau kata da lama tak pegi melancong.then orang yang respon tu balas,'aku tiap2 bulan pegi melancong'..hurmmm...aku taktaula kot aku kot yang sensitip bobonar tapi ini sangat mengjengkelkan hatiku.walau apa pun yang terjadi kau nak jugak cakap something yang way better dari apa yang aku cakap.tak bolehke kalau kau balas, ' pegila Phuket,best...'  takpun suggest tempat2 best memandangkan kau dah pegi tiap2 bulan melancong..haa gitu..sebab aku rasa bila kau cakap kau pi melancong tiap2 bulan kau nak buktikan yang ko lagi bagus dari aku..sorry to say,aku emo dengan orang pesen gini..

haha ni cuma apa yang aku rasa.mungkin orang lain rasa benda ni biasa je tapi sebab bila orang yang sama setiap kali aku berkata2 mesti respons dia pasal benda yang sama tapi 1 level higherlah dari apa aku cakap,aku rasa macam nak cakap,ko ni annoying gila.what are you trying to prove?

*situasi bukan situasi sebenar.comtoh semata.

sekian.

Saturday, August 24, 2013

selamat hari raya aidilfitri!

assalamualaikum,

this year's raya is completely different compared to the previous years because i am Mrs @ Puan Azhieeda.hihi..alhamdulillah Allah has given me the chance to be in the month of Ramadhan and to gain the best from it and also to celebrate Eid.however,i am not able to celebrate my first year of eid with my husband because he is now at the other side of the world.i should be sad but since there will be two months more to meet him,so there is nothing to worry or cry about it.remember,the best is yet to come,InsyaAllah.we can celebrate raya what in October.haha

there is nothing special during Eid for the grown ups except the joy of balik kampung,meeting siblings,giving duit raya and so forth.the term special is different for everyone.for me,it is special because i get to be with my family,even though i am living with my family but the feeling is special.hehe.the bonus part is having a new family;my family in law.

i am too lazy to write.till we meet again =)